EEN STUKJE FAMILIE GESCHIEDENIS

 
Grootvader van de Peppel begon ooit in de jaren ’20 met een fietsenwinkel in dezelfde straat waar Bertus van de Peppel zijn speelgoed speciaalzaak heeft. Ergens zit een verband, maar hoe ?

Bertus van de Peppel legt uit: “Na een aantal jaren de fietsenzaak te hebben gerund, heeft mijn grootvader het pand waar ik nu samen met mijn vrouw zit laten bouwen, om daar de zaak voort te zetten.
Mijn vader heeft dat in de jaren ’60 overgenomen, in een tijd dat de markt voor fietsen en bromfietsen inzakte. Hij is toen naast de verkoop van fietsen begonnen met de verkoop van technisch speelgoed zoals modelbouw, bouwdozen en elektrische treinen. Mijn vader overleed jong, waardoor mijn moeder plotseling in de winkel kwam te staan. Zij had geen verstand van fietsen, dus besloot ze zich helemaal te richten op het speelgoed. Het assortiment werd uitgebreid. Als vanzelf ben ik na school eigenlijk de zaak ingerold.
Op een goed moment moest er een keuze gemaakt worden over hoe verder te gaan. De grote speelgoedketens rukten op, maar ook de ruimte zelf was erg onpraktisch, aangezien die oorspronkelijk bedoeld was als fietsenwinkel.
Mijn vrouw en ik besloten in 1995 de winkel geheel te verbouwen, het assortiment aan te passen en ons voornamelijk te richten op het betere (houten) speelgoed..
Al snel werd duidelijk dat dit een goede keuze was. Veel mensen uit Wageningen en omgeving wisten de weg naar onze winkel te vinden en waren blij met origineel en kwalitatief goed speelgoed en gelukkig is dit zo gebleven. De winkel heeft een flinke opknapbeurt achter de rug waardoor alles er weer fris en verzorgd uitziet."
 
Meer dan tachtig jaar al een familie bedrijf en daar zijn we best trots op!